Πέτρινες Κατασκευές

Καγιούλης Κυριάκος
Κεραμοσκεπές - Αναπαλαιώσεις | Σπάτα, Αττική


 

Πέτρινες Κατασκευές

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη βραχώδη γεωμορφολογία της. Γι’ αυτό το λόγο, τα σπίτια χτίζονταν παλαιότερα από πέτρα, συνδέοντας την άμεσα με την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική, ενώ στις μέρες μας αποτελεί το βασικό υλικό για την κατασκευή εξοχικών σπιτιών.

Η ποιότητα της πέτρας διαφέρει από τόπο σε τόπο και είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς τις ιδιαιτερότητες του πετρώματος που θα χρησιμοποιήσει πριν ξεκινήσει μια λιθοκατασκευή.

Γενικότερα η πέτρα είναι υλικό μεγάλης θερμικής μάζας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παθητικά συστήματα δροσισμού και θέρμανσης. Αυτό συμφέρει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς επίσης και πιο ήπια κλίματα.

Είναι σημαντικό ο τεχνίτης να ξέρει να δουλεύει καλά την πέτρα ώστε να εξασφαλίσει μια γερή κατασκευή που θα τηρεί τους αντισεισμικούς κανονισμούς για τα ανοίγματα, ενώ παράλληλα θα προστατεύεται και από την υγρασία.


Η πολυετή εμπειρία μας στο χώρο των πέτρινων κατασκευών, μας κάνει να ξεχωρίζουμε τόσο για την τεχνική όσο και για την υψηλή αισθητική μας.